Natisni
Zadnja posodobitev Torek, 21 Februar 2012 Napisal Super User

UTRINKI IZ ZGODOVINE DRUŠTVA

Med filatelisti, ki so živeli na področju sedanjih občin Muta in Vuzenica, se je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja prebudila želja, da bi tudi sami organizirano delovali v svojem kraju, saj so do tedaj mnogi sodelovali v bolj ali manj oddaljenih društvih. Porodila se je ideja o ustanovitvi društva filatelistov zgornje Dravske doline. Ustanovna skupščina filatelistov zgornje Dravske doline je bila 16. oktobra 1988, tako da ta datum lahko štejemo za začetek organiziranega delovanja filatelistov na tem območju. Na skupščini so bila sprejeta pravila in izvoljeni organi društva, ki so ga poimenovali "FILATELISTIČNO DRUŠTVO DRAVA MUTA".

Ustanovitelji društva so bili: Anton Repnik, Andrija Halužan, Tone Mravljak, Andrej Šrajner, Matjaž Ladinek, Brane Grobovšek, Elizabeta Maher, Drago Verdnik, Beno Kupnik, in Jože Krajnc. Za prvega predsednika je bil izvoljen Matjaž Ladinek, za podpredsednika Brane Grobovšek, za tajnika Drago Verdnik, blagajniške posle pa je prevzela Elizabeta Maher. Člani upravnega odbora so bili Andrija Halužan, Beno Kupnik in Jože Krajnc.

V letu 1991 je predsedovanje društvu prevzel Bojan Vrhnjak in ga vodil vse do začetka leta 2011, ko je predsedovanje društvu prevzel sedanji predsednik Mitja Čeh.

Člani smo se na začetku sestajali vsak teden, menjaje v Vuzenici in na Muti. Ker društvo ni imelo svojih prostorov (jih tudi sedaj še vedno nima), smo se sestajali na različnih krajih (v prostorih občine Muta, občine Vuzenica, v gostišču Merx Vuzenica ...). Zadnja leta se srečujemo v Vuzenici običajno na vsakih 14 dni v gostilni KARNIČNIK.

Glede na to, da člani društva prihajajo predvsem iz občin Muta in Vuzenica, je skupščina društva 22. februarja 2008 sklenila, da se društvo preimenuje v "FILATELISTIČNO DRUŠTVO DRAVA MUTA-VUZENICA". 

Na strani je 2 gostov in ni članov .

Joomla Business Templates by template joomla